Webshop

 loss taak 70010 

       Losse taken

_________________________________

wat is ariq


Wat is ariQ

ariQ heeft een onderwijsprogramma ontwikkeld dat uniek is in zijn soort. 
 

Voor kinderen

  • Kinderen worden verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Ze worden aangesproken op hun ontwikkelingsniveau en uitgedaagd om te leren. Dit doen ze o.a. door zelf uitdagende taken te kiezen.
  • Het programma is voor alle kinderen want wij zijn van mening dat ieder kind ergens excellent in is.
  • Daarbij worden kinderen met dit programma procesmatig uitgedaagd om te leren en dus niet alleen prestatiegericht.

Voor leerkrachten

  • Leerkrachten worden ontzorgd waardoor ze tijd terug krijgen om kinderen te ondersteunen die het meer nodig hebben.
  • Het probleemgedrag in de klas zal verminderd worden omdat kinderen worden aangesproken op hun ontwikkelingsniveau, mede verantwoordelijk gemaakt voor hun eigen leerproces en worden gestimuleerd op wat ze kunnen. Zo creëren leerkrachten een positief leerklimaat.

Voor scholen

Wat maakt dit programma zo interessant voor scholen

  • Het is een onderwijsprogramma dat aanvullend over de reguliere onderwijsmethode kan worden gelegd en dus geen nieuwe onderwijsmethode! Een school hoeft dus niet de hele onderwijsmethode om te gooien.
  • Binnen dit onderwijsprogramma wordt het onderwijsdoel en het sociale doel beter met elkaar geïntegreerd omdat aan beide doelen speciaal aandacht wordt gegeven. Daarbij is er ook specifieke aandacht voor mogelijk wel het belangrijkste onderdeel binnen dit programma, namelijk de ontwikkeling van uw docententeam.

Het is een overzichtelijk onderwijsprogramma, alles op 1 plek waarbij het motto is: het kost niets als er geen gebruik van wordt gemaakt.